Megerősítik a rendőri jelenlétet

Az idegenforgalmi szezonban rendőri szempontból Siófok biztosítása jelenti a legnagyobb kihívást, ezért a Készenléti Rendőrségtől a Balaton déli partjára vezényelt erők teljes egészében a helyi kapitányság munkáját segítik majd.

 

Piros Attila megyei rendőrfőkapitány a helyi képviselő-testület legutóbbi, a nyári felkészülést tárgyaló ülésén beszélt arról, hogy idén nyáron már két lovasrendőr-páros felügyeli a rendet Siófok üdülőterületén, elsősorban a szórakozóhelyekkel teli Petőfi sétány környékén. A lovasok mellett kutyás rendőrök is ügyelnek majd a közbiztonságra, főként az esti, éjszakai és a hajnali órákban járőrözve.

Újdonságként bűnügyi technikusból, nyomozóból és nyomkövető kutyából álló akciócsoportokat alakítanak majd, hogy minél gyorsabb reagálhassanak a bűncselekményekre. Siófokon a nyáron posztos rendőrök is szolgálnak, vagyis a város néhány pontján mindig jelen lesznek.

A sajtóreferens közölte: a siófoki képviselő-testület határozatot hozott arról, hogy kiemelt kategóriájú besorolást kér a városi rendőrkapitányságának. Az erről szóló felterjesztést Pintér Sándor belügyminiszternek juttatják el. A kérést egyebek között azzal indokolják, hogy a helyi kapitányság a leterheltség és az ügyszámok tekintetében megyeszékhelyeket "előz meg", a megoldandó esetek számát figyelembe véve pedig azonos szinten van egyes nagyobb lélekszámú budapesti kerületekkel.

Forrás: hir6.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek