Bővítik, fejlesztik a hajléktalanszállót Siófokon

Siófok önként vállalt feladatként hosszú évek óta hajléktalanszállót működtet, így gondoskodva azokról az emberekről, akik elvesztették otthonukat. A téli időszakban különösen fontos menedékhely korszerűsítése most uniós forrásból valósul meg.

 

 Az önkormányzat a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében nyert száz százalékos támogatást a fejlesztésre az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft-től. A program keretében augusztusig felújítják a hajléktalanszálló meglévő épületét, amely külső homlokzati hőszigetelést kap, korszerűbbé válik a gépészet, burkolatcsere valósul meg valamint új konyhai berendezések és felszerelések javítják majd a körülményeket. Három új szobával egy épületrészt is kialakítanak a régi mellé. A bővítésnek köszönhetően az eddig 32 férőhelyet biztosító épület a fejlesztés követően 37 fedél nélkül élő éjszakai befogadására lesz alkalmas. Az új szárnyban a szobák mellett tisztálkodási és mosási lehetőséget biztosító helyiségek, raktárak és vizesblokkok kapnak helyet. A felújítás során a régi és az új épületrész akadálymentesítését és elvégzik. A fejlesztéshez hozzátartozik kutyakennel, biciklitároló valamint zöldfelület kialakítása.

A projekt részeként a munkatársak képzése is megvalósul, akik a hajléktalan ellátásban dolgozók számára kiírt képzéseken vesznek majd részt.

Forrás: siofok.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek