Gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelés a siófoki kórházban

Heti rendszerességgel gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelés kezdte meg működését a Siófoki Kórház gyermekambulanciáján. Se utazási kényszer, se hosszas várakozási idő nem terheli mostantól azokat a családokat, akiknek gyermekét légúti megbetegedés kínozza.

 

A gyermekek légúti és allergiás betegségei népegészségügyi felmérések szerint egyre gyakoribbak, a tünetek egyre súlyosabbak, ezért is fontos a szakrendelés elindítása, amelyre a törökbálinti gyermek-tüdőgyógyászati osztály és a Siófoki Kórház között létrejött megállapodás keretében nyílt lehetőség.

Az új gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelésre a lehető legrövidebb határidővel kaphatnak időpontot mindazok, akik kivizsgálásra vagy konzultációra jelentkeznek. – Az ország egyetlen önálló gyermek-tüdőgyógyászati, bronchológiai osztályának négy jól képzett, gyermekgyógyász és gyermek-tüdőgyógyász szakorvosa heti váltásban minden szerdán 10 és 16 óráig fogadja a gyerekeket a gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelésen és szakmai konzultációt végeznek kórházunkban a gyermekambulancia helyiségében – tájékoztatott dr. Inczeffy István, a Siófoki Kórház főigazgatója. Hozzátette: ezzel és a két intézmény közti együttműködéssel a gyermek légúti- és allergológiai betegségek ellátásának személyi feltételei mind a diagnosztika, mind a terápia területén jelentősen javulnak.

A főigazgató elmondta azt is, hogy a Törökbálintról érkező orvosok szándéka, hogy az együttműködést tovább mélyítsék a térség gyermekellátásának javítása érdekében.

A rendelésekre a 84/501-793-as telefonszámon lehet bejelentkezni munkanapokon 7.00-15.00 óra között. Itt kérhető időpont a kórházban elérhető további gyermekszakrendelésekre is, amik a következőképpen alakulnak. A szoptatási tanácsadást hétfőn és pénteken 13 és 15 óra között végzik, míg az újszülött utógondozás keddenként 10 és 12 óra között érhető el. A gyermek nephrológia csütörtökönként 11 és 15 óra között kereshető fel, a kardiológia pedig minden kedden 11 és 15 óra között. A gasztroenterológiai rendelésen csütörtökönként 16 és 18 óra között fogadják a beteg vagy panaszos gyermekeket.

Forrás: siofok.hu

 

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek