Kifosztották Koncz Gábort

Meglopták Koncz Gábort (75), amíg a színpadon játszott a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.

 

A Kossuth-díjas színművész a színdarab végén nyúlt volna mobiljáért, amit az öltözőjének asztalán hagyott, ám hűlt helyét találta, sőt a többi értéke is eltűnt. Koncz ezúttal egyedül öltözött, ráadásul a darab elejétől a végéig színpadon volt, így elképzelése sem lehet arról, ki lehetett a tettes.

A tolvaj elvitte az asztalról slusszkulcsát is, és egy nagyon kedves emlékét, egy neki gravírozott karórát, amelyet a nemrég elhunyt sportújságíró, író barátjától, Hámori Tibortól kapott. Kifosztójának fogalma sincs arról, micsoda szerencsétlenséget zúdított a színművész nyakába, arról nem beszélve, hogy közben az élete is veszélybe került, mert dühében, tehetetlenségében nagyon felment a vérnyomása. Aznap a Csiszár Imre által rendezett Elveszett paradicsom egyik főszerepét játszotta Siófokon, de sejtelme sem volt róla, hogy nem csak a műszak emberei járkálnak a folyosón.

– Aznap éjszaka nem is aludtam, az egekbe szökött a vérnyomásom is – panaszolta a Blikknek a színművész-rendező. – Amikor bementem az öltözőbe, láttam, hogy el van húzva a táskámon a cipzár. A tolvaj kereshette a pénzt, de az szerencsére nálam volt, a benne lévő két színdarab szövegkönyve persze nem kellett neki, kultúrát nem lopnak. Biztos, hogy idegen a tettes, mert azt hitte, az autóm kinn áll az udvaron, ezért vitte el a slusszkulcsomat, viszont tudta, hogy végig a színpadon vagyok, így szabadon dolgozhatott. Óriási szerencséje, hogy nem kaptam rajta – mondta bosszúsan a színész, aki hetven fölött is csúcsformában van; úszik, lovagol, és még a kardot is jól forgatja a mai napig, vagyis valóban elbánhatott volna a tettessel.

– Minket egyébként turnébusszal vittek a helyszínre, így amikor látta, hogy nincs ott az autóm, a kulcsot eldobta az udvaron, másnap ott találták meg. Otthon aztán a lányomhoz kellett elmenjek egy pótlakáskulcsért, mert az enyém meg a kocsiban volt, amit ugye nem tudtam kinyitni. Még bemászni sem tudtam volna a lakásba, mert mindig be van riasztva. Egyébként a darabban a menyemet játszó Kocsis Judit segített a kálváriámban, ő fuvarozgatott éjszaka. Szerencsére azóta már kaptam a lányomtól egy új mobiltelefont, az ismerőseimnek pedig innen is üzenem, hogy most már hívhatnak nyugodtan, hogy legalább rögzíthessem a számukat – mondta Koncz, aki feljelentést fontolgat az ügyben.

Forrás: Blikk

Hallgasd online!

Firefox / IE / Safari (192 kbps)

 

Chrome / Opera / Mobil (64 kbps)

 

Alapértelmezett lejátszóval

Bannerek