Hivatali visszaéléssel vádolnak egy volt siófoki nyomozót

Hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy volt siófoki nyomozó ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség.

Az ügy sértettje tavaly májusban tett feljelentést a rendőrségen, miután Budapestről ellopták 25-30 millió forint értékű Mercedes autóját. A sértett lánya 5 millió forint nyomravezetői díjat is felajánlott.

Egyik ismerősének, P. Tamásnak megemlítette, hogy B. Zs.-nek köze lehet a bűncselekményhez. P. Tamás felvette a kapcsolatot a Siófoki Rendőrkapitányságon dolgozó vádlottal, aki - hivatali célhoz kötöttséget színlelve - jogtalanul lekérdezte B. Zs. személyiigazolvány-törzslapját, a bűnügyi nyilvántartás adatait, majd a kinyomtatott iratokat átadta P. Tamásnak. A vádlott az ellopott gépkocsival kapcsolatos további információt ígérve személyes találkozót, valamint 500 ezer forintot kért P. Tamástól, aki ezt az összeget 120 ezer forintra lealkudta. A pénzt a megbízott nyomozó tavaly július 7-én át is vette Siófokon egy kávézóban, anélkül, hogy tudta volna, hol van az eltulajdonított gépjármű. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és kérte a vádlott közügyektől eltiltását.

Forrás: somogytv.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek