Siófoki segítség a gátakon

Segítő siófokiak is részt vettek az elmúlt napokban az árvíz elleni védekezésben a Duna különböző szakaszain.

A Foki-hegyi Egyesület önkéntesei Witzmann Mihály megyei közgyűlési alelnökkel kiegészülve tegnap Báta községnél töltötték a homokzsákokat, míg a Fürdőegylet vezetőségi tagjai a hétvégén Komáromnál és Almásfüzítőnél voltak legények a gáton.

 Önkéntes segítség a bajban Siófokról is. A városból több csapat is útnak indult, hogy támogatást nyújtson a gátak megerősítésén dolgozóknak. A Foki-hegyi Egyesület 8 tagja hétfőn reggel indult útnak Báta községbe, hogy az ottaniaknak segítsenek, amiben tudnak. Velük tartott Witzmann Mihály, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, a megye 4-es számú választókerületének elnöke is. A csapat az indulás előtt a Facebookon tájékozódott, hogy hol lehet leginkább szükség rájuk, így a katasztrófavédelemmel egyeztetve jutottak Bátára. – Múlt heti közgyűlésünkön döntöttünk úgy, hogy autót szervezünk és mi civilek is útra kelünk. A homokzsákok töltésében segítettünk – mondta Szalai István, a Foki-hegyi Egyesület elnöke, akitől megtudtuk: helyiekkel, Erdélyből érkezett támogatókkal együtt pakolták a zsákokat. A csapat úgy tervezte, hogy hosszabb ideig marad, a vihar miatt azonban hétfőn este a többi civillel együtt el kellett hagyniuk a gátat.

Ugyancsak a homokzsákok töltésében és ételosztásban segédkeztek az elmúlt hétvégén a Siófoki Fürdőegylet elnökségének tagjai, akik előbb Komáromban ételadománnyal öntöttek erőt az árvízvédelmi munkálatokban részt vevő katonákba és a balatoni vízirendőrökbe, majd az almásfüzitői vasútállomáson pakolták vagonokba a homokzsákokat. Hoffmann Henriktől, a Fürdőegylet elnökétől tudjuk: a csapat 200 adag gulyást, 130 rántott szeletet, 250 energiaitalt és 1500 műzliszeletet osztott szét a gátakon dolgozó hivatásos erők között.

Forrás: siofok.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek