Leszakadt Sió-part: megkezdték a helyreállítást

A vízügy munkatársai ma megkezdték a Sió-csatorna siófoki belvárosi szakaszán annak a sérült mederrésznek a végleges helyreállítását, amire három éve várt a város. A csatorna partfala még 2010-ben csúszott meg az akkori heves esőzések következtében.

 

A meder sérülése miatt a Sió-parti kerékpárút mintegy 100-150 méteres szakasza is leszakadt. A biciklis utat és a korlátot most a Sió-mederrel párhuzamosan helyreállítják. A munkálatok várhatóan júniusig fejeződhetnek be. Az érintett szakaszt ma lezárták, az önkormányzati hivatal pedig arra kér mindenkit, hogy fokozottan figyelje a korlátozást jelző táblákat, és a munkálatok ideje alatt az átlagosnál körültekintőbben közlekedjen az úton.

 

Az elmúlt időszakban több kerékpáros jelezte a városházán: gondot okoz számukra a Sió-parti kerékpárút használata. A biciklisek a nyáron újra teljes hosszban használhatják a számukra épített utat, aminek helyreállítására mindeddig nem volt lehetőség. Siófok a Belügyminisztériumtól 2010-ben vis major támogatást is nyert a kerékpárút sérült szakaszának rendbetételére, a pénzösszeget azonban a város nem tudta felhasználni a rézsű helyreállításának hiánya miatt.

 

A város többször kérte az illetékes vízügyi igazgatóságot a partmű helyreállítási munkálatainak elvégzésre, a szakhatóság azonban eddig forrás hiányában nem tudott eleget tenni kötelezettségének.

 

Forrás: siofok.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek