Látványos műsorral ünnepelt Siófok

Felemelő, zenére és vetítésre koreografált műsorral köszöntötték Siófokon az 1848, 49-es forradalom és szabadságharc hőseit és szellemiségét Siófokon. Az ünnep végén sokan dacolva a hideggel koszorúkat helyeztek el a 48-as emlékműnél.

Rendkívül látványos ünnepi műsor részesei lehettek mindazok, akik részt vettek március 15-i nemzeti ünnep alkalmából megtartott városi megemlékezésen a Kálmán Imre Kulturális Központban. „Áldott itt e föld” címmel a Beszédes József Általános Iskola és Módszertani Központ diákjai idézték fel az 1848. március 15-én kitört szabadságharc eseményeit, a forradalom előzményeit majd bukását.

Ünnepi beszédében Démuth Pál, Siófok alpolgármestere a 165. évvel ezelőtt történteket idézve úgy fogalmazott: a szabadsághoz mindenkinek joga van. A szabadság kötelesség, mellyel tisztességgel és alázattal kell bánni. Az alpolgármester az ünnepen azt mondta: a magyarok - bárhol is éljenek a világban – március 15-ét tartják a nemzet legnagyobb ünnepének, hiszen az 1848-as események mély nyomot hagytak a magyarság életében.

Bár a szabadtérre tervezett programok elmaradtak, az ünnepséget követően mégis sokan helyezték el koszorúikat a Március 15. parkban álló 48-as emlékműnél. Siófok Város Önkormányzata mellett többek között a Fidesz helyi szervezete, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Magyar Tenger Cserkészcsapat és néhány egyesület is koszorú elhelyezésével hajtott fejet a forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

 

Forrás: siofok.hu

 

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek