Tettek három jó dolgot

Bohócdoktornak öltöztek, rendbe tették a kis somogyi falvat és együtt futottak maratont a sérült gyerekekkel - ez a három jótett meghozta az országos első helyezést a siófoki Baross Gábor Szakközépiskola diákjainak. Az élményeket különleges módon egy hatalmas szakácskönyvben dokumentálták a diákok. A Somogyi TISZK intézményének tanulói a Tegyél 3 jó dolgot című pályázaton több mint 7500 indulót utasítottak maguk mögé.

A Somogyi TISZK Baross Gábor Szakközépiskola 11. A osztályos tanulói osztályfőnökükkel közösen elevenítették fel az önkéntes munka élményeit. A diákok az elmúlt időszakban bohócdoktorként beteg gyermekeknek szereztek örömöt. A kis somogyi faluban, Nyimen szorgoskodtak és kéz a kézben futottak sérült gyerekekkel. Így amikor a Tegyél 3 jó dolgot pályázatot kiírták, már nem kellett gondolkozni, mivel is nevezhetnének.

Bende Kristóf:
-Lehet, hogy az is számított, hogy mi ezt nem a pályázatra csináltuk, hanem eleve megcsináltuk, nem azért csináltuk, hogy megnyerjük, hanem ettől függetlenül.

Az élmények ma is elevenen élnek a diákokban.

Kovács Georgina:
- Nekem nagyon megható, jöttek videót készíteni rólunk és akkor is nekem vissza kellett tartani a könnyeimet, mert jött egy nagyon kicsi gyerek és mindig leverte a bohócorromat, és nagyon aranyos volt és nagyon megható, hogy hogyan tudnak örülni nekünk a gyerekek.

A kis somogyi faluba, Nyimre is örömöt szerezni mentek a Somogyi TISZK tanulói, árkot ástak, kerítést festettek.

Kerekes Rebeka Virág:
- Nekem a Nyim nagyon tetszett, mert én odavalósi vagyok, tehát én ott ismerek sok embert és nagyon jó volt látni, hogy mennyire csodálkoztak, hogy ma így önként vállalkoztunk erre és én nagyon élveztem, nagyon jó volt. Igazából a bohóc doktoros is tetszett. Mert én szeretek önzetlenül tenni dolgokat és nagyon szeretem a gyerekeket.

Ez pedig már a boldog célba érés együtt egy sérült társukkal, a Wink Maratonon. Ezeket az élményeket már csak csokorba kellett kötnie a 11/A-nak.

Lucz Janka:
-Nagyon nagyon kreatív volt az ötlet, amelyet a gyerekek kitaláltak, ez egy régies szakácskönyv volt, amelyben három fogásnak felelt meg a három jó cselekedet és tényleg ilyen szakácsnyelven írtuk meg az egész könyvet, s tényleg nagyon szépre sikeredett és mindenki bele adta a saját munkáját és volt, aki leírta receptet, volt aki szerkesztette, volt, aki photoshoppolt, mindenki hozzáadott egy keveset.

A három fogásos jótett névre hallgató szakácskönyvből megtudhatjuk a szeretetfőzelék ala Nyim receptjét. Ennek nélkülözhetetlen alapja: 34 fő érett, friss diák, akik legalább egy kilogrammnyi szeretettel bírnak és akik tudnak és akarnak önzetlenül tenni másokért. A végeredmény pedig bárhol megállja a helyét, hiszen felbecsülhetetlen: mosoly az arcokon.

Forrás: somogytv

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek