Újra Kolbászfesztivál Fonyódon

 

2013. február 8-9-én a Fonyódi Városi Sportcsarnok újra megtelik tekeredő kolbászokkal és túlcsordul pálinkával. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi eseményévé nőtte ki magát.

 

 

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. Idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozókedvű amatőr és profi böllért vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny, a házikolbász verseny, a házipálinka verseny, a háziszalámi verseny és a kolbásztöltő verseny.

A versenyeken és a kolbászkerítésen túl rengeteg szórakoztató program, koncerek, népzenei-, néptánc előadások és utcabál hozza hangulatba a kolbászok és pálinkák szerelmeseit.

A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Sajtkülönlegességek, szürke marha, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, baranyai sváb különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket. A Rendezvényudvar egyik fő látványossága a helyszíni kovács bemutató, ahol az elkészült munkákat meg is lehet vásárolni.

A Kolbászfesztivál ideje alatt február 9-én 10-16 óra között az új Várhegyi kilátó és a Kripta-villa nyitva tart. Akik jól megtömték a bendőjüket egy érdekes helytörténeti sétán is részt vehetnek. A séta 13 órától a Kripta-villa elől indul és az Örökségünk Somogyország Kincse díjas villasoron keresztül egészen a kettős keresztig élvezhetik a Balaton legszebb panorámáját.

A versenyen területén kolbászt a helyszínen vásárolható bon ellenében lehet fogyasztani. A bon kapható lesz a verseny idején, és helyszínén a pénteki és szombati napon egyaránt. A bon tartalmaz egy adag sült kolbászt, mustárt, kenyeret, valamint a csapatoknál leadva a közönségszavazásra egy érvényes szavazatot. Egy személy korlátlan számú bon megvásárlásával is hozzájárulhat kedvenc csapata győzelméhez, amely az idei évben is egy hétvége a sellyei termálfürdőben, szállással és korlátlan fürdőhasználattal a közönségdíjas csapat részére.

 

Forrás: Kultography 

 

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek