A Vodafone felkapcsolta Siófokon található 5G bázisállomásait

A Vodafone Magyarország a tegnapi napon felkapcsolta Siófokon található 5G bázisállomásait, így a déli part fővárosában már elérhető az újgenerációs mobilhálózat az arra alkalmas készülékekkel.

 

A balatoni térség évek óta rendkívül fontos a Vodafone Magyarország számára, ennek megfelelően korábban több balatoni kilátó felújítását támogatták, három évvel ezelőtt pedig a Balaton keleti medencéjében elindították a Vodafone Magyarország 4G+ szolgáltatását.

A szupergyors 4G+ hálózat mára már a térség 53 településén érheti el a 200 Mbps-os maximális elméleti letöltési sebességet - köszönhetően az 1800 MHz-es frekvenciaspektrum LTE technológiával történő összevonásának -, viszont két évvel ezelőtt a frekventáltabb balatoni városokban további 50 Mbps-sel növelték a 4G+ hálózat sebességét.

Idén pedig balatoni hálózatfejlesztéseik újabb mérföldkőhöz értek. A déli part fővárosában, Siófokon augusztus 6-án felkapcsolta Dr. Budai J. Gergő a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese a nemrégiben telepített 5G bázisállomásokat.

A siófoki állomások már a márciusi frekvencia aukción elnyert 3500MHz-es frekvenciasávot használják. A szolgáltató továbbá azt is bejelentette, hogy az elkövetkező időszakban felkészíti a Balaton körül lévő bázisállomásait a 700 MHz-es sáv fogadására, amivel a tó és a partvonal egészén elérhető lesz az 5G szolgáltatás az arra alkalmas készülékekkel. A szolgáltatás a tervek szerint szeptember elejétől lesz elérhető, amikor is az NMHH elérhetővé teszi a Vodafone számára a 700MHz-es sávot.

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek