Bővül a balatoni bringakör

A balatoni kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére nyert 1,2 milliárd forintos projekt megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást 13 szakmai szervezet Balatonfüreden.

 

 

A távirati iroda beszámolója szerint Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke elmondta, hogy a forrás harmadát a 206 kilométeres balatoni bringakörön túl 600 kilométernyi új kerékpáros útvonal kijelölésére fordítják, bevonva a vérkeringésbe a háttértelepüléseket, a Balaton-felvidéket, a Kis-Balatont és a dél-balatoni térséget is. Körülbelül ugyanekkora összegből három kiemelt szolgáltatóközpontot hoznak létre Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron. A fennmaradó egyharmadnyi részt olyan marketingre, honlapra és egyéb reklámtevékenységre kívánják fordítani, amely a Balatont kerékpáros-paradicsomként mutatja be. A fejlesztést a következő 22 hónap alatt kell megvalósítani.

Bóka István (Fidesz–KDNP), Balatonfüred polgármestere arról beszélt, hogy az aktív turizmus iránti igény emelkedik, így nagy fantázia van a kerékpáros turizmus fejlesztésében. Külön üdvözölte, hogy a projekt egységes turisztikai csomagot kíván létrehozni az üdülőrégióban. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke kiemelte, hogy a tavaszi és őszi szezonban is kedvelt kerékpározás fejlesztése jól szolgálja azt a célt, amiért öt éve elindították a Nyitott Balaton programsorozatot, hogy ne csak nyári, hanem egész éves attrakcióközponttá válhasson az üdülőrégió.

A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány alkotta konzorcium a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program irányító hatósága 2018. év végi döntése értelmében valósítja meg a projektet.

Forrás: mno.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek