Változó trend a balatoni nyaralóknál

A tavalyi átlagos 35-40 százalékkal szemben idén már csak pár százalékos drágulás figyelhető meg a nyaraló ingatlanok piacán – mondta az Infostartnak az Otthontérkép Csoport vezető elemzője. Mester Nándor hozzátette: tavasszal mindig megélénkül az üdülő övezetekben – így a Balatonnál és a Velencei-tónál – a kereslet.

 

„Az elmúlt 10-12 hónapban szinte alig észrevehető drágulást láttunk”

– hangsúlyozta Mester Nándor. Jó hír azoknak, akiknek befektetési céllal van megtakarítása, és stabil értéknövekedésű területeken szeretne nyaralót vásárolni, a Balaton környékén mindenképpen fog ilyet találni – emelte ki az Otthontérkép Csoport vezető elemzője.

Az ingatlanfejlesztők az elmúlt években egymás után indították a különböző beruházásokat, elsősorban a Balaton déli partján, de az északi parton is megjelent egy-két projekt – mondta a szakértő. Ezek a munkák már kivitelezési szakaszban vannak – tette hozzá. Mivel a kedvezményes 5 százalékos jövő év végéig lesz érvényben, így a fejlesztők igyekeznek addig átadni az újépítésű lakásokat.

A Balaton délnyugati része – Keszthely, Hévíz környéke – különösen nagy hozamot ígér.

Mester Nándor szerint ingatlanbefektetési célponttá válhat, márcsak azért is, mert itt még olcsóbbak az ingatlanok, mint Siófokon vagy Balatonföldváron.

Dinamikusan növekszik az új nyaralók iránti kereslet – tájékoztatott az Otthontérkép Csoport vezető elemzője. Bár még nem haladja számszerűen a használt ingatlanok vásárlását, sokan nem szeretnének vesződni régi épületek felújításával – tette hozzá.

„Az újszerű és az újépítésű felé tolódik a piac, és nagyon leértékelődnek a '60-as, '70-es években emelt kis alapterületű, kis kerttel rendelkező hétvégi házak”

– fogalmazott.

Forrás: infostart.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek