Négy- és ötcsillagos szállodát építenének Balatonfűzfőn

Hamarosan befejeződik Balatonfűzfő két strandjának megújítása. A későbbiekben bicikliutat alakítanának ki, illetve négy- és ötcsillagos szálloda építésére keresnek befeketetőt.

 

 

 

Balatonfűzfőn az idén rekordbevételt értek el a strandok, 28%-kal nőtt az eladott belépők száma az egy évvel korábbihoz képest - értesült a Balatontipp.hu.

Ezzel szemben a szállásadók által befizetett idegenforgalmi adó összege csökkent. Marton Béla polgármester szerint a szállásadók a valósnak kevesebb bevételt vallottak be. A település ifa-bevételei jelentősen nőhetnének, ha nőhetne a kereskedelmi szálláshelyek száma. Ennek érdekében az önkormányzat készíttetett egy tanulmánytervet arról, hogyan lehetne megépíteni egy négy-, illetve öt csillagos szállodát a gyártelepi sportpályák és a Balaton Uszoda közötti területre. A tervek szerint az ötcsillagos részben 40, a négycsillagosban 50 szoba lenne. A szálloda lépcsőzetes, több szint eltolásával kialakított épülete az uszodához hasonlóan belesimulna a tájba. A szintek kinyúló részeinek tetején zöld területeket alakítanának ki.

Forrás: balatontipp.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek