Drágultak a balatoni strandok

Alig akad a balatoni fizetős strandok között olyan, amelyik nem emelte idén a főszezonra a belépők árait. A drágulás nem is visszafogott, több helyen 30 százalékos emelés is előfordult. Akár háromszoros is lehet a különbség a legdrágább és a legolcsóbb strandok között.

 

Most már igazán elindult a szezon a Balatonnál, a nyaralók azonban drasztikus áremeléssel találkozhatnak. Míg tavaly alig akadt olyan fizetős strand, amelyik emelte volna a belépők árát, az idén a tíz százalékos drágítás még visszafogottnak számít – írja az azenpenzem.hu.

A balatonfüredi Esterházy őrzi a legdrágább strand címet.

Az egyszeri belépésre jogosító felnőtt belépő ára itt 1.100 forintról emelkedett 1.150 forintra, a többszöri belépésre lehetőséget adó 1.300 forintról 1.400 forintra. A családi belépő (négytagú család, két 14 aluli gyermekkel) is itt a legdrágább, 3.700 forintba kerül, míg a legolcsóbb a révfülöpi Császtai strandon, ahol egy családnak mindössze 1.200 forintot kell fizetnie.

Az Esterházyval szomszédos Kisfaludy strand már visszafogottabb árakkal dolgozik, ráadásul ott az ingyenes parkoló, míg az Esterházynál óránként 300 forintot kell fizetni.

A második legdrágább a siófoki Nagystrand, ahol hétköznap az eddig megszokott ezer forintot kell kifizetni a felnőtt belépőre, hétvégén viszont 1.300 forintot. A balatonlellei Napfény strand 200 forintos emelése (600 helyett 800) 33 százalékos növekedésnek felel meg.

Az emelések után is Fövenyesen, Balatonudvariban és Révfülöpön a legolcsóbb a felnőtt belépő (500 forint, illetve 450/550 forint a belépések számától függően), aminek közel háromszorosa a legdrágább strandbelépő.

A napi belépőknél az sem mindegy, hogy hányszor szeretne valaki bemenni a strandra. Nem mindenhol kell többet fizetni, ha napközben kicsit elhagynánk a vízpartot, és később visszatérnénk, de több helyen ennek is megkérik az árát.

A gyermekjegy mindenhol 14 éves korig érvényes, diákjegyet viszont nem mindenhol lehet kapni.

Forrás: azenpenzem.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek