Megölhették a Siófokon holtan talált osztrák fiút

Lehet, hogy mégsem öngyilkos lett az a 19 éves osztrák fiú, akinek holttestét még nyáron találták meg a Siófokhoz tartozó Szabadifürdőnél.

A 19 éves Vladyslav Shy­shko augusztusban egy Balaton-parti fesztiválra érkezett Magyarországra. A fiú holttestét a vasúti síneken találták meg, a magyar hatóságok öngyilkosságként zárták le az esetet.

A boncolás eredménye szerint Siófoknál elgázolta a vonat, ám egy újabb boncolás már azt állapította meg, hogy a fiút elkábíthatták és megverhették, testét ezután tehették a sínekre, írja a Blikk.

Az ügyben már a bécsi ügyészség nyomoz, gyilkossági kísérlet miatt. Vlad édesanyja szerint az is lehet, hogy a fiú halálát a koponyájára mért ütés okozhatta, és már halott volt, amikor a sínekre tették a testét – öt kilométerre attól a helytől, ahol megtámadták.

Vlad családja olyan szemtanúk jelentkezését kérik, akik augusztus 10-én hajnali 2 órakor láthatták a támadást vagy a veszekedést a siófoki Szabadfürdő utca szórakozóhelyein, ami később tragédiához vezethetett.  A helyszínen térfigyelő kamera működött, egy pedig a vonaton is üzembe volt helyezve.

Akinek információja van az esetről, az a +43 1 8904860-as telefonszámon jelentkezhet.

Forrás: 24.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek