• kep2.png
  • kep3.png
  • kep4.png
  • kep6.png
  • kep7.png

Újabb szakasszal bővül a balatoni bicikliút hálózat

 

Az idei balatoni szezon egyik nagy újdonsága lehet a Tihanyi-félsziget keleti, délkeleti oldalán végighaladó bicikliút újabb szakaszának a megépítése. Ezzel szebbé és biztonságosabbá válik a tó egyik legszebb panorámaszakaszán a kerékpározás.

A komp felé menő bicikliseknek a hajóállomástól 750 méter hosszban továbbra is kijelölt közúton kell haladni, de faluba felvezető szerpentin elágazójától végig a révig 2,5 kilométer hosszú önálló kerékpárutat építenek a közút mellé. A munkát áprilisban szeretnék kezdeni, és abban bíznak, hogy a nyárra el is készülnek vele - tudtuk meg Tósoki Imre polgármestertől.

A helyi önkormányzat 350 millió forint uniós támogatást nyert a fejlesztésre, amiből rendbe rakják a hajóállomás környékét és az ott található park sétányait, közvilágítását is. A hajóállomás környékén tervezett fejlesztéseket csak a szezon után kezdik el, mert nem akarják zavarni a nyaralókat.

Közben a faluban is folytatódott, és lassan a befejezéséhez közeledik a központi rész rekonstrukciója. Még novemberben befejezték a Babamúzeum, illetve a Visszhang-domb felé vezető utca kövezését. Az elektromos munkák kivitelezői a tervek szerint február elején megkezdik a légkábelek leszedését, elbontását ezen a környéken, és a házakat folyamatosan kötik át a tavaly lefektetett földkábelekre. Ezzel párhuzamosan elkezdődik az új közvilágítási kandeláberek kihelyezése, a régi villanyoszlopokat pedig elbontják, és a helyüket rendbe rakják.

Jelenleg is zajlik a mostanáig parkolóként használt Borsos Miklós tér rekonstrukciója. A postával szemben, az apátsági alatt található területre szökőkutat építenek és egy lépcsős teraszt alakítanak ki, ami helyet ad majd a halfejet formázó Garda-kútnak is.

 

Forrás: Turizmus Online

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek