Több rendőrrel erősítik a szezont

Siófok prioritást kap a rendőri erők összpontosítása terén a nyári szezonban – tájékoztatta a siófoki képviselőtestület tagjait Dr. Piros Attila dandártábornok, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a ma délután megtartott képviselőtestületi ülésen.

Somogy megye első számú rendőri vezetője arról számolt be, hogy az országos rendőr-főkapitány megerősítette: a tavalyi nyárhoz képest fokozottabb megerősítés várható Siófokon és a Balaton déli partján.

Arról, hogy ezt megyei átcsoportosítással, vagy más módon oldják meg, még nem született döntés, az erre vonatkozó javaslatot az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve május 10-ig terjeszti a megye az Országos Rendőr-főkapitányság elé.

A megyei rendőrfőkapitány, aki a turisztikai szezonra való felkészülést részletező rendőri előterjesztés kapcsán látogatott el a siófoki képviselőtestületi ülésre, arról is beszélt, hogy a város sétányain a Készenléti Rendőrségi kerékpáros erői is megjelennek majd a nyáron, illetve lovas rendőrökkel is igyekeznek javítani a nyári főváros közbiztonságát.  – Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság erősíteni fogja Siófok és a déli part rendőri lefedettségét – hangsúlyozta Piros Attila és hozzátette: Siófok esetében a Városőrség segítségére is számítanak.

A vízirendészet kapcsán a megyei rendőri vezető azt mondta: a siófoki és fonyódi őrs emelt létszámmal működik, a nyári időszakban a vízirendőrök folyamatosan vízen lesznek valamennyi hajójukkal.
A testületi ülésen felmerült a siófoki rendőri fogda újra indításának kérdése is, ami - ahogy a dandártábornok fogalmazott - többe kerülne, mint Kaposvárra szállítani a bűnelkövetőket, így nem látja reálisnak, hogy a városban fogda működjön. Mint kiderült: a „csibészek” Kaposvárra utaztatását nem a siófoki rendőrök fogják végezni, így a helyi erőket nem vonják el szállítási feladatokkal.

Balázs Árpád siófoki városvezető alaposnak és átgondoltnak nevezte a rendőrség nyári előkészületeit, és sok sikert kívánt a megújult országos vezetésnek az előttünk álló, nyári „éles gyakorlathoz”. A polgármester külön megköszönte Somogy megye rendőrfőkapitányának, hogy a szokásoktól eltérően személyesen is megtisztelte a testületi ülést. Ez Balázs Árpád szerint azt jelzi, hogy Piros Attila fontosnak tartja Siófok közbiztonságát.

 

Forrás: siofok.hu

 

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek