Két balatoni szereplő is megkapta a Pro Turismo-díjat

Összesen hat embert díjaztak, köztük a MOL Nagyon Balaton egyik alapítóját és a Veszprémfest fesztiváligazgatóját is.Összesen hat embert díjaztak, köztük a MOL Nagyon Balaton egyik alapítóját és a Veszprémfest fesztiváligazgatóját is.

Lobenwein Norbert és Mészáros Zoltán is megkapta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium legmagasabb szintű kormányzati elismerését, a Pro Turismo-díjat a turizmusért végzett munkájukért. Minden évben azokat a szakembereket díjazzák, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez.

Lobenwein Norbert a a VOLT fesztivál alapítója és a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. társtulajdonosa, de ő a MOL Nagyon Balaton fesztiválsorozat és a We Love Balaton társalapítója is. Mészáros Zoltán a Veszprémfest alapítója és fesztiváligazgatója, valamint a szintén veszprémi Oliva Étterem & Hotel tulajdonosa. A fesztiválra olyan világsztárokat hozott el az utóbbi években, mint Emeli Sandé vagy Lisa Stansfield.

A Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóközleménye szerint idén olyanok kapták meg ezt a neves díjat, akik a hangsúlyt az innovációra, az újításokra helyezték, ezzel segítve Magyarország turisztikai helyzetét a környező országokkal szemben és Európán belül.

A mennyiségi fejlődés helyett a minőségi megújulás a kulcs Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos szerint, ezért kapták olyanok a díjat idén a fent említett két szereplő mellett, mint Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető partnere, Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Madary Orsolya, a Magyar Konyha szerkesztő-újságírója.

Forrás: welovebalaton.hu

Hallgasd online!

Hallgatás alapértelmezett lejátszóval ITT!

Bannerek