A balatonfüredi Állami Szívkórház is fejlődik

Korszerű diagnosztikai eszközöket és terápiát segítő berendezéseket szerez be az intézmény.

 

A szív és érrendszeri betegek minőségi és magas színvonalú ellátását támogatja a balatonfüredi Állami Szívkórház beruházása, melynek keretében korszerűsítik a kórház orvostechnológiai eszközállományát. A fejlesztés 215,21 millió Forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg - adta hírül az intézmény közleménye.

A balatonfüredi Állami Szívkórház 1970 óta végzi országosan és regionálisan a szív és érrendszeri betegek ellátását, rehabilitációs kezelését. A kórház törekszik a betegellátás színvonalának folyamatos fejlesztésére. A jelenlegi beruházás is ezt a célt szolgálja, melynek során korszerű diagnosztikai eszközöket és terápiát segítő berendezéseket szerez be az intézmény.

Az új eszközök között szerepel lélegeztető gép, digitális mobil röntgen, ultrahang eszközök, beteghűtő, betegőrző monitorok, valamint korszerű betegágyak is.

Az orvostechnológiai fejlesztés, a kórház fejlődése mellett, hosszú távon több oldalról is hozzájárul az országos és regionális ellátás színvonalának növeléséhez és fenntartásához. A kardiológiai járó- és fekvőbeteg szakellátás eszközfejlesztésével tovább javítható a diagnosztikus tevékenység és a terápiás hatékonyság, csökkenthető a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások száma. A fejlesztés 2015 év vége előtt fejeződik be és a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Forrás: radiológia.hu

Hallgasd online!

Firefox / IE / Safari (192 kbps)

 

Chrome / Opera / Mobil (64 kbps)

 

Alapértelmezett lejátszóval

Bannerek